SISTEM DE PRESIUNE PENTRU TEVI DIN POLIPROPILENA PPR SI PPRCT

Tevile din PPR si PPR-CT se fabrica pe dimensiuni cuprinse intre 16 mm pana la 355 mm, iar pe scara IPS 80 intre 1/2 si 6 inch. Presiunea hidrostatica minima  este de 160 PSI  la 73ºF (1105 kPa la 23ºC) si 100 PSI la 180ºF (690 kPa la,82ºC) pentru instalatii, dar tevile dimensiuni pot fi utilizate la diferite presiuni mai mari sau mai mici. Consulta fisele tehnice ale producatorului de tevi PPR si PPR-CT pentru a vedea presiunea potrivita.

Tevile PPR si PPR-CT se vand sub forma de bare drepte. Ele se pot vinde si in bobine de dimensiuni mici pentru aplicatii specifice.

PPR

Definitie: Conform definitiei pe care o gasim in bransa conform standardelor ASTM F2389, PP-R este un copolimer din polipropilena.

PPR este un copolimer de propilena si are cel putin un comonomer, iar propilena reprezinta 50% din compozitie.

Produsele pentru instalatii din PPR sunt clasificate in functie de temperaturile la care pot fi utilizate in mod repetat (180ºF (82Cº), si presiunea la care pot fi utilizate in functie de dimensiunea peretelui tevii.

Teviile PPR pot avea si straturi de armare pentru beneficii, cum ar fi reducerea contractiei/expansiunii termice longitudinale.

Prezentare generala:  PPR este un plastic rezistent la temperaturi inalte folosit pentru a produce sisteme de instalatii pentru presiuni mari, care a fost utilizat prima data in sisteme de instalatii si incalzire hidronica in anul 1980 in Europa si mai apoi in America de Nord in 2000. Totodata PPR-ul asigura rezistenta si la substante acide.

Alte utilizări includ conducte industriale și instalatii pentru industria alimentară. Îmbinările pot fi topite termic. Versatilitatea la temperaturi inalte si/sau la presiuni mari fac ca produsele din PPR sa poata fi folosite in multe situatii, cum ar fi instalatii de presiune in cladiri foarte inalte.

PP-RCT SupraTherm

Definitie: Conform definitiei gasita in bransa conform standardelor ASTM F2389, PP-RCT inseamna copolimer de propilena cu cristalinitate modificata si rezistenta la temperaturi mari. PP-RCT este un copolimer de propilena si are cel putin un comonomer, iar propilena reprezinta 50% din compozitie. Produsele pentru instalatii din PP-RCT sunt clasificate in functie de temperaturile la care pot fi utilizate in mod repetat (180ºF (82Cº), si presiunea la care pot fi utilizate in functie de dimensiunea peretelui tevii.

Teviile PP-RCT pot avea si straturi de armare pentru beneficii, cum ar fi reducerea contractiei/expansiunii termice longitudinale.

Prezentare generala: PP-RCT este un plastic rezistent la temperaturi inalte folosit pentru a produce sisteme de instalatii pentru presiuni mari, care a fost utilizat prima data in sisteme de instalatii si incalzire hidronica in anul 2000 in Europa si mai apoi in America de Nord in 2010. Totodata PP-RCT asigura rezistenta si la substante acide.

Alte utilizări includ conducte industriale și instalatii pentru industria alimentară. Îmbinările pot fi topite termic. Versatilitatea la temperaturi inalte si/sau la presiuni mari fac ca produsele din PP-RCT sa poata fi folosite in multe situatii, cum ar fi instalatii de presiune in cladiri foarte inalte.

Avantajele PP-R si PP-RCT

  • Siguranta pe termen lung si siguranta in privinta apei potabile

  • Rezistenta la coroziune si depuneri

  • Rezistenta la cloramina si clor

  • Greutate redusa si usor de transportat

  • Fără valoare de resturi, evitând astfel furtul de pe santiere

  • Durabilitate si duritate pentru a rezista intalatiilor pe santiere

  • Nu este necesare arderea lor sau lipirea cu adezivi pentru a putea face legaturile cu restul intalatiei sanitare

  • Disponibile intr-o gama variata de dimensiuni

  • Izolatie naturala, conductivitate termica scazuta

  • Aspect placut

Unde utilizam PP-R si PP-RCT?

  • Instalatii de apa calda si rece pentru spatii comerciale si rezidentiale

  • Tevi hidronice si distributie ( radiatoare)

  • Sisteme de racire si incalzire a apei

  • Potrivite pentru multe sisteme industriale

  • Procesare alimentelor

  • Aer comprimat

 

No comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 − 9 =